Vyhledej
Královédvorsko > Co se děje

19. Hudební léto Chotěborky 2013

Redakce, redakce / 22.07.2013
Vážení a milí příznivci Hudebních lét na Chotěborkách, letošní léto je pokračovatelem řady úspěšných koncertů minulých ročníků, které se konají v rodišti hudebního skladatele Františka Xavera Duška, přítele Wolfganga Amadea Mozarta. Tak jak v minulých létech, tak i letos budou mít návštěvníci možnost po pět prázdninových sobot prožívat hudební krásy nabízené posluchačům vstřícnými a milými hudebníky a nechat na sebe působit genia loci tohoto kouzelného historického místa, jehož historický odkaz prostupuje do dnešního času. Není samozřejmostí, že návštěvníci zde mohou svoje smysly povznášet krásnými a ušlechtilými prožitky, setkávat se zde a prožívat to, co obohacuje duši i mysl. Je tomu tak díky obětavé práci skupiny lidí – přátel Chotěborek, kteří se starají o to, aby bylo vše zajištěné, připravené a návštěvníci se zde cítili dobře. Letošní první koncert se koná v předvečer významného životního jubilea paní Jarmily Strejcové, která je duší celého dění v Chotěborkách již po 19 Hudebních lét a zaslouží si od všech veliké díky za její nezměrnou angažovanost v Chotěborkách. Neutuchající zájem a množství návštěvníků koncertů nejen z okolí, ale též z míst vzdálených mnoho desítek kilometrů, svědčí o tom, že se v Chotěborkách mnoho lidí cítí dobře, jsou zde spokojeni a líbí se jim tu. Původní aktivita se postupem let rozrostla z akcí místního významu na dění, které výrazně přesahuje rámec nejen okresu, ale i kraje. O Hudebních létech bývá každoročně reportáž v celostátním vysílání Českého rozhlasu stanice Vltava, odkazy na dění v Chotěborkách lze najít na internetu. O Chotěborkách se píše též v tisku. Chotěborky se stávají novodobou legendou, mají své genius loci. Viz též blog novináře Ferdinanda Peroutky jun. „Vivat Chotěborky“: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/blogy/189195-vivat-choteborky/

S pozdravem Bohumil Čejka

PřílohaVelikost
Plakát-2013.pdf99.07 KB

 

Přečteno 47x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Kuchař/ka (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)

Fyzioeterapeut/ka (Domov důchodců)

Asistent pedagoga (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)


Kalendář akcí