Vyhledej
Královédvorsko > Služby občanům > Politika

Debata senátorských kandidátů pod obry - středa 3. ledna od 17 hodin v Hostinném a s živým přenosem přes internet

Redakce / 3.01.2018, KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
AKTUALIZOVÁNO 2. 1. 12018: Již je potvrzeno 5 kandidátů v debatě. Poslední velkou příležitost porovnat si postoje více kandidátů najednou v následujících doplňovacích senátních volbách budete mít již ve středu 3. ledna 2018 od 17 hodin v Hostinném, tedy na neutrální půdě pro všechny kandidáty.
Debata se bude konat ve společenském sále hotelu Dorinka na náměstí hned vedle městského úřadu. Hostinné bylo vybráno proto, že není bydlištěm žádného z kandidátů a publikum by tedy mělo být zcela nestranné. 

Živý přenos bude přenášen přímo na novou facebook stránku portálu ZvičinaTV, odkaz na přenos bude šířen také na FB stránkách portálů Královédvorsko.cz a Trutnovák.cz a v řadě FB skupin měst a obcí senátního obvodu. Záznam debaty bude na výše uvedených portálech a také na našem Youtube kanálu.  

Pozvánku do debaty již obdrželi všichni kandidáti. Účast prozatím přislíbili Jaroslav Dvorský (Piráti), Jan Sobotka (STAN)Karel Šklíba (ČSSD), nezávislá kandidátka Terezie Holovská a Blanka Horáková (ODA). Účast naopak odmítla Iva Řezníčková (KSČM). Ostatní kandidáti zatím účast zvažují. Věříme, že sem brzy doplníme další jména. 

Moderátorem debaty bude Pavel Schröfel - zkušený redaktor rádia Impuls, sportovní redaktor a moderátor řady společenských a kulturních akcí.

Dotazy z publika i internetových diváků

Živý přenos bude na této nové facebookové stránce portálu ZvicinaTV.cz. Staňte se fanouškem a budete na přenos včas upozorněni. 


Debata bude trvat cca 1 - 1,5 hodiny a v jejím průběhu dojde na otázky moderátora, otázky vás - čtenářů, a věříme, že i na vzájemné dotazy kandidátů. Velký prostor bude věnovaný rovněž otázkám z publika. 
"Internetoví" diváci se budou moc ptát přímo přes kanál, přes který bude debata přenášena, ale již nyní nám můžete až do 2. ledna 2018 posílat své dotazy na e-mail: info@kralovedvorsko.cz, nebo pod tento článek do komentářů.

Za podporu a významnou pomoc s organizováním debaty právě v Hostinném velice děkujeme místostarostovi panu Petru Kesnerovi. 

KANDIDÁTI

O mandát senátora se nově uchází 9 kandidátů včetně Jiřího Hlavatého ze Dvora Králové, kvůli jehož překvapivému úspěchu v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny se tyto volby konají. Krajský soud v Hradci Králové totiž dnes rozhodl o platnosti přihlášky k registraci 9. kandidáta - Terezy Holovské z Prahy 6, kterou odmítl MěÚ Trutnov registrovat kvůli nedostatečně uvedených adres trvalého pobytu u podpisů. Zde se opíral o jiné právní stanovisko než Krajský soud v Hradci Králové, u kterého se nezávislá kandidátka Holovská domáhala ochrany proti zamítnutí přihlášky k registraci. Bědem dnešního dne tak byla pražská kandidátka zaregistrována. Dochází tak zároveň k dotisku volebních lístků, neboť ty byly již pro 1. kolo doplňovacích voleb do Senátu pro registrovaných 8 kandidátů vytištěné a rozdělené do obcí. Tereza Holovská letos chtěla kandidovat v prezidentských volbách, ovšem nesehnala potřebný počet hlasů.

Mezi dalšími 8 kandidáty jsou hned 3 zástupci jsou z Trutnova, nechybí však ani nezávislý kandidát z hřebenů Krkonoš, starosta Vrchlabí, místostarosta Úpice podnikatel ze Dvora Králové a učitel z Malých Svatoňovic. 

KANDIDÁTI:

Volební obvod č. 39 pro Senát se sice oficiálně nazývá Trutnov, ale patří do něj kromě Trutnovska a Královédvorska také severní část okresu Náchod, ohraničená na jihu obcemi Teplice nad Metují, Jetřichov, Hynčice, Meziměstí. Seznam obcí najdete zde

Doufejme, že náš obvod bude mít od ledna senátora, který si bude své funkce vážit a bude jí věnovat čas a energii tak, jak lidem v předvolební kampani slibuje.

Jan Holan, Kateřina Sekyrková

Související články
Senátor Jiří Hlavatý zvolen i do Poslanecké sněmovny!
Velký rozhovor s poslancem Ing. Jiřím Hlavatým
Ing. Jiří Hlavatý měl besedu s občany v kině ve Dvoře Králové nad Labem
Už mám dost hloupých politiků a špatných zákonů, říká Klára Sovová
Kandidáti do doplňovacích senátních voleb - leden 2018
Bude na Luční boudě pivo zdarma?
Jaroslav Dvorský - Kdo jsem. Kandidát Pirátů do Senátu se představuje
Vydávání voličských průkazů pro doplňovací senátní volby - termíny a novinky
Kandidátka do Senátu Terezie Holovská pořádá setkání s přípitkem, podpisem petice a s pivem za 1 Kč a kyselem také za 1 Kč.
Debata pod obry představila nejen kandidáty, ale i práci senátorů. V článku jsou časy, kdy a o čem se mluvilo. V záznamu se můžete posunout na témata, která vás zajímají.
Dnes opět POD OBRY. Jiří Hlavatý naživo ve středu 10. ledna, Jan Sobotka dnes ve čtvrtek 11. ledna
Krajské volby: představíme kandidáty v živě přenášené debatě (1. října 2020 od 19 hod.)
Vaše komentáře
Poděkování, 3.01.2018 09:25, Reagovat
Děkuji oběma autorům za aktuální informace z regionu díky kterým jsem si např. koupila knihu o létání s věnováním autorů s fotografií pana Březiny, manžela naší bývalé studentky VU3V.
Přestože Jana Schvarze znám již 44 let, o jeho spojení s letištěm jsem nevěděla.
Rodné jméno Hrochová uvádím díky chybičkám ve zpravodajství u promoce VU3V, kde mě autorka takto zná, ale již 44 roků používám jméno Kejzarová
Přeji redakci stálou přízeň návštěvníků a děkuji i za Zvičina TV

Přečteno 5507x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
19.03.2024 01:00 - 20.03.2024 01:00
Velikonoční dílna
19.03.2024 18:30 - 19.03.2024 20:00
Cestovatelská přednáška - Havaj