Vyhledej
Královédvorsko > Služby občanům > Politika > Volby do Senátu (podzim 2020)

Královédvorský starosta Jan Jarolím kandiduje do Senátu. Jeho mottem je „Slušně a pro vás“

Sponzorováno, Platí za to Hnutí ANO 2011 / 22.09.2020, Královédvorsko
Vážení spoluobčané, obyvatelé našeho krásného regionu, dovoluji si Vás touto cestou oslovit jako kandidát za hnutí ANO 2011 do Senátu Parlamentu ČR v senátním obvodě Trutnov.

Narodil jsem se v roce 1974 ve Dvoře Králové nad Labem, kde celý život žiji se svou rodinou a od roku 2014 stojím v čele města jako starosta. Můj život je prostě úzce spjat s podkrkonošskou oblastí a regionem.

Do obou komor našeho parlamentu má možnost kandidovat řada různých osobností – a pravidelně se to tak děje. Poslanecká sněmovna a Senát se však od sebe, mimo jiné i svým tradičním složením, liší. Horní komora by měla být podle mého názoru na rozdíl od té dolní komory daleko méně svázána politicky, stranicky a – jednoduše řečeno – nemělo by u jejích reprezentantů záviset, v jakém dresu do ní kandidují, ale jaký typ osobnosti představují, jaké mají znalosti, schopnosti, zkušenost a potenciál. Výsledné složení 81 senátorů by pak mělo Českou republiku reprezentovat jako sbor lidí, kteří se kromě zapálenosti do své práce řídí ve svém rozhodování také srdcem, empatií a zdravým selským rozumem.

ČÍM SE CHCI V SENÁTU ZABÝVAT:
  • Prosazovat zájmy měst a obcí, protože o to se snažím již řadu let jako starosta Dvora Králové nad Labem v rámci správního obvodu města.

  • Komunikovat napříč politickým spektrem – formou dialogu hledat rozumné kompromisy ve prospěch všech občanů.

  • Prosazovat přehledné a srozumitelné zákony i s využitím svých zkušeností z finanční správy.

  • Zaměřit se na oblast dopravy – pomoci s řešením problémů při výstavbě a opravách komunikací včetně dálnic.

  • Věnovat se diskutovaným otázkám v oblasti životního prostředí – zejména zadržování vody v krajině, odpadovému hospodářství, řešení následků kůrovcové kalamity atd.

  • S ohledem na stárnutí populace pomáhat zlepšit systém péče o seniory.

Být dobrým senátorem je zcela určitě navýsost těžká a zodpovědná role. Svým způsobem se trochu podobá i roli starosty města, protože i ten – bez ohledu na to, o jak velkou obec nebo město se stará – by měl být dobrým hospodářem, zdravým vizionářem a také velmi často potřebným diplomatem.

Za posledních šest let v pozici starosty Dvora Králové nad Labem, jsem, myslím, dokázal, že se nebojím a mám chuť problémy – často velmi složité – řešit, nacházet pro ně kompromisní řešení, nebo že umím s lidmi kolem sebe spolupracovat, ať se jedná o mé politické příznivce anebo odpůrce. Osobně jsem za uplynulé roky poznal i velkou skupinu starostek a starostů z malých obcí. Lidí, kteří se dennodenně snaží pro své občany zajistit nové komunikace, vodovody, kanalizaci, sportoviště, školy, školky nebo domovy pro seniory. A při tom všem jsou neustále nuceni bojovat s byrokracií a různými nařízeními a často se marně snaží, aby jejich požadavky a potřeby někdo vyslyšel. Právě v malých obcích a městech pracují jako starostové obětaví lidé, jimž bych chtěl jako senátor pomáhat. Myslím, že právě znalost problematiky komunální politiky by mi velmi pomohla v tlumočení jejich požadavků.

Snažím se být pro občany našeho patnáctitisícového města starostou, za nímž mohou se svým problémem přijít a který se pokouší jim pomoci najít řešení. Bylo by utopické si myslet, že se všechny problémy daří vyřešit, ale u některých se to povedlo – a v tu chvíli člověk cítí zadostiučinění a uspokojení, že to, co dělá, má snad opravdu nějaký smysl. A ve stejném duchu chci pokračovat i jako senátor – být tedy dál hlavně člověkem pro lidi ze svého senátního obvodu.

Práce v komunální politice mě sice neustále učí, formuje a vychovává, ale některé principy, se kterými jsem do ní vstupoval, pro mě platí pořád. Třeba, že do politiky patří slušnost, byť se může zdát, že z ní v posledních dlouhých letech zmizela. A to, že se snažím chovat právě v politice slušně ke každému, koho v ní potkám nebo díky ní poznám, se mi vrací zpět – mám pocit, že tím alespoň částečně působím na lidi, se kterými jednám, a že většina těchto lidí mi stejnou mincí oplácí a my nacházíme společné řešení daleko snáze a dříve, než by tomu bylo stylem konfrontačním.

PŘIJĎTE K VOLBÁM

Termíny voleb do Senátu PČR pro volební obvod Trutnov

1. kolo: 2. a 3. října 2020

2. kolo: 9. a 10. října 2020

Svou kandidaturou do Senátu zároveň přiznávám i jistý kalkul – ne však hmotný nebo finanční. Kalkul v podobě možnosti kumulace těchto dvou funkcí. Myslím, že funkci starosty města a senátora lze zvládnout současně, aniž by člověk jedno nebo druhé ochuzoval. Souběžná funkce starosty města a senátora je i dobrá proto, aby dotyčný neztratil kontakt s realitou, zůstal oběma nohama na zemi a dál vnímal problémy lidí tzv. „odspodu“.

Pokud chcete, abych náš region v Senátu zastupoval, přijďte v říjnu k volbám, dejte mi svůj hlas a věřte mi, že v případě zvolení budu mandát senátora vykonávat stejně zodpovědně jako funkci starosty města – SLUŠNĚ A PRO VÁS.

S úctou

Jan Jarolím

starosta města Dvůr Králové nad Labem a kandidát na senátora

Článek platí Hnutí ANO 2011

Související články
Jan Sobotka a Jan Jarolím postupují do druhého kola senátních voleb
Vaše komentáře

Přečteno 546x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi