Vyhledej
Královédvorsko > Služby občanům > Politika

Město pokračuje v jednání s VAKem

Redakce, Město Dvůr Král... / 20.10.2011
Dne 18.10.2011 proběhlo u Krajského soudu v Hradci Králové jednání o žalobě společnosti VODOVODY A KANALIZACE Dvůr Králové n. L. spol. s r.o. proti odběratelům, kteří uzavřeli s městem Dvůr Králové nad Labem smlouvu a následně dodatek o dodávce pitné vody a o odvádění odpadních vod a podle této smlouvy uhradili cenu vodného a stočného – tedy fakturu vydanou společností VaK přímo městu.

Soud žalobě VaK vyhověl a v projednávaném případě uznal požadavek VaK na úhradu ceny vodného a stočného za oprávněný. Zároveň však konstatoval, že smlouva o dodávce pitné vody a o odvádění odpadních vod uzavřená mezi odběrateli a městem je platná. Soud se v ústním odůvodnění svého rozhodnutí výslovně nevyjádřil k otázce platnosti (či neplatnosti) dodatku k této smlouvě, který tito odběratelé s městem Dvůr Králové nad Labem na jeho návrh uzavřeli v loňském roce.

V ústním odůvodnění se soud výslovně nevyslovil ani k dalším klíčovým otázkám, které jsou důležité pro určení dalšího postupu ve sporu města s vodárnami.

Žádáme občany o trpělivost. O dalším postupu budeme neprodleně informovat poté, co bude městu doručeno písemné vyhotovení rozsudku Krajského soudu v Hradci Králové. Toto stanovisko soudu lze očekávat v nejbližších týdnech.

VaK zároveň opětovně vyzveme k jednání o dalším postupu tak, aby nedošlo k jakémukoli poškození odběratelů.

Současně chceme ujistit všechny odběratele, s nimiž má město platnou smlouvu o dodávce vody a odvádění odpadních vod, že splníme garanci danou usnesením 5. zasedání zastupitelstva města ze dne 08. 09. 2011, aby žádný z odběratelů nebyl poškozen.

Zároveň chceme znovu zdůraznit, že budeme i nadále na VaKu vymáhat platby za nájem vodovodní a kanalizační sítě i čištění odpadních vod.

Vedení města Dvůr Králové nad Labem dne 19. 10. 2011

 

Přečteno 25x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Kuchař/ka (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)

Fyzioeterapeut/ka (Domov důchodců)

Asistent pedagoga (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)


Kalendář akcí