Vyhledej
Královédvorsko > Sport > fotbal

„Parta je tady opravdu skvělá, dělá se sranda, táhne se za jeden provaz,“ říká o štaci v našem klubu gólman Jakub Vaníček.

Redakce, Tomáš Otradovský / 29.03.2017, Dvůr Králové nad Labem
Dvoráci se už naplno aklimatizovali v jarní části divizní sezony a na čase je první rozhovor s jednou z našich opor. Kdo jiný by měl přijít na řadu, než gólman JAKUB VANÍČEK (na snímcích), jenž ve dvou dosavadních duelech ještě neinkasoval a v Letohradu navíc navrch přidal vychytaný penaltový rozstřel. A zde už „šťastná“ třináctka otázek a Kubových odpovědí.

Jakube, máte za sebou dvě jarní utkání. Posbírali jste v nich pět bodů. Určitě spokojenost, co ty na to?

Pravda, spokojenost zatím panuje, jen se s ní nesmíme uspokojit. Naopak je potřeba pokračovat v zodpovědných a bojovných výkonech dál, aby body na našem kontě přibývaly.

První utkání jste odehráli na hřišti Letohradu. Jaký to byl zápas, jak těžký?

Proti Letohradu to jsou vždycky velké bitvy, kde si ani jeden tým nedovolí vypustit nějaký souboj. Navíc šlo o první jarní zápas, který povětšinou bývá velkou neznámou. My jej zvládli jak v obraně, tak v penaltovém rozstřelu.

Ty jsi vychytal nulu a ještě zvládl vítězně penaltový rozstřel. Na začátek jara super pocit, co?

Radost jsem pochopitelně měl, ale ani ne tak za vychytanou nulu, jako hlavně za ty dva získané body. Ty nás těšily všechny společně. Znovu musím zopakovat, že od všech kluků to byl v Letohradě zodpovědný a bojovný výkon.

O týden později už vás čekal domácí souboj s Ostrou. Byl jsi rád, že se podařilo duel udržet na stadionu pod Hankovým domem?

Samozřejmě jsme byli hodně šťastní. Než zase někam cestovat, mohli jsme hrát před vlastními fanoušky. Těch přišly více než dvě stovky a nakonec to byla i nejvyšší návštěva celého kola! Všem, kdo se zasloužili o to, že jsme mohli hrát pod Hankovým domem, bych tímto chtěl poděkovat.

Přesto se dalo čekat, že trávník nebude v ideálním stavu. Co říkáš na fakt, že ve městě, jakým je sedmnáctitisícový Dvůr Králové nad Labem, je k dispozici po osm mužstev jediné hřiště?

Co se týče hracích ploch, tak je to ve Dvoře opravdu nedostatečné. Podle mě je pro město, jakým je Dvůr Králové nad Labem, nutností jedna velká přírodní tráva, jedna velká umělá tráva a menší travnatá plocha k trénování. K tomu to chce samozřejmě člověka, který se o to bude starat, vleze na hřiště po zápase, zašlape drny, uválcuje, propískuje... Ale tohle není moje starost, na to jsou jiní.

V zimě jste tak opět museli trénovat daleko za branami našeho města. Jak se ti vlastně líbila dlouhá zimní přestávka. Co jsi říkal na tréninkové jednotky pod trenérem Matějkou?

Naše zimní přípravy probíhají pod trenérem Matějkou a zásluhou prezidenta klubu pana Karadzose je můžeme absolvovat v kvalitních podmínkách. Bohužel holt platí, že za hracími plochami musíme dojíždět auty nebo autobusem.Časově je to dost náročné.

Zpět tedy k fotbalu. Nováčka z Ostré jste pod Hankovým domem porazili 2:0. Rozhodně šlo ale o ještě silnějšího protivníka, než byl Letohrad, souhlasíš?

Byl to úplně jiný zápas. Tahle mužstva okolo Prahy mívají vždy fotbalovou kvalitu. Snaží se hrát otevřený fotbal, a to se potvrdilo i v neděli. Kluci si s tím ale poradili a společně s diváky jsme mohli slavit tři cenné body.

Ty jsi musel řešit několik nebezpečných šancí soupeře. Kdy ti bylo v brance nejhůř?

Pár zákroků tam bylo. Nejhůř mi bylo, když jsem vyrazil střelu nebo přihrávku na nohu protihráče, a ten mě pak naštěstí trefil. V tomhle utkání tak trochu platilo, že jsem měl víc štěstí než rozumu po celý jeho průběh (úsměv)

S devětadvaceti body jste se teď posunuli na pátou příčku. Je to podle tebe pozice, která by Dvoru na konci sezony slušela? Nebo věříš i ve vyšší umístění?

Bylo by krásné se umístit do šestého místa. Ale upřímně jsem spokojený, když tomu dáme v zápasech všechno - ať to dopadne, jak to dopadne. Když je soupeř lepší, tak je potřeba to uznat a soustředit se na další utkání.

V rámci 17. kola se hrál také šlágr o postupové první místo. Ústí v něm porazilo Živanice. Jak si vysvětluješ, že tým, který se loni zázračně zachránil v posledním 30. kole, letos směřuje do České fotbalové ligy?

Ústečtí posílili na dvou postech a asi si to u nich sedlo. Pro mě spíš bylo překvapením, že s týmem, jaký v Ústí mají, hráli v loňské sezoně o tu záchranu.

V předchozích dvou sezonách jsi vedle chytání v áčku stíhal ještě nastupovat v útoku B mužstva. Letos tě choutky na střílení branek opustily? J

Spíš se letos soustředím na chytání v áčku. Ono je taky pravda, že na podzim se kromě asi dvou zápasů všechno krylo. Uvidím na jaře. Když kluci budou chtít, případně bude potřeba, rád za ně nastoupím.

O tomto víkendu hrajete v Kolíně, kde budete hájit zmiňovanou pátou příčku. Na co si proti silnému soupeři budete muset dát pozor a co by na bývalého účastníka ČFL mohlo platit?

Kolín přes zimu dost kvalitně posílil. Přišli k nim Ptáček s Váchou, vrátil se střelec Štoček. Všichni tři jsou na divizní soutěž opravdu nadstandardní hráči. Musím se ale opakovat. I na tohoto soupeře určitě bude platit bojovnost celého našeho mužstva.

Na závěr našeho povídání prozraď, jak se ti v našem klubu líbí, co říkáš na partu v áčku a jak dlouho bys u nás chtěl vydržet.

Ve Dvoře Králové se mi líbí moc. Parta je tady opravdu skvělá, dělá se sranda, táhne se za jeden provaz. Když je potřeba, řekneme si na rovinu i ty nepříjemné věci. Jsem tu opravdu velmi spokojený a nemám žádný důvod odsud odcházet. 


To všichni rádi čteme a Jakubovi přejeme, aby jeho série s nulou vydržela na jaře co nejdéle. Ať se daří celému týmu a právě naše brankářská jednička je s výkony spoluhráčů před sebou v poli nadále spokojen. Utkání v Kolíně se hraje tuto neděli od 15 hodin, tak našim fotbalistům držte palce! 

Autor: Tomáš Otradovský
Zdroj: www.fotbal-dvur.cz

FOTOGALERIE - „Parta je tady opravdu skvělá, dělá se sranda, táhne se za jeden provaz,“ říká o štaci v našem klubu gólman Jakub Vaníček.

Související články
Dvorským fotbalistům schází umělý trávník říká v rozhovoru pro klubový web František Fejk
I druhé jarní utkání královédvorských fotbalistů je vítězné!
Vaše komentáře

Přečteno 186x
 
Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT
18.04.2024 13:00 - 18.04.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo