Vyhledej
Královédvorsko > Sport > fotbal

Přijďte dnes od 16:30 fandit fotbalistům pod Hankův dům - potřebují to jako sůl

Redakce / 9.04.2017
Navíc máme tajné informace, že by se na stadionu měli objevit i někteří ze včerejších hrdinů hokeje. Jen se neví kdo a v jakém stavu - protože prý stále slaví :-) Níže si přečtěte článek Tomáše Otradovského, jak to bylo s fotbalem v minulém týdnu. V textu najdete výsledky všech věkových kategorií, takže na dnešní zápas můžete přijít precizně připraveni :-)
Poplach! Áčko nestřílí góly. V Kolíně i Chrastavě prohrálo 2:0! Zato rezervě se dvakrát zadařilo. 

Přelom měsíců března a dubna přinesl na fotbalových trávnících řadu zajímavých utkání. Česká reprezentace zvládla duel v San Marinu, kde vyhrála jasně 6:0. V ePojisteni.cz lize se například hrálo pražské derby mezi Slavií a Spartou (1:1), na jiném stadionu fotbalisté Hradce Králové nečekaně přehráli Zlín (3:1). Ve Fortuna Národní lize si postupové příčky pojistily Olomouc s Ostravou a v ČFL zase potvrdila ambice hradecká Olympia.

Nás dvorské fanoušky ale přesto nejvíc zajímaly výsledky královédvorských kolektivů, které se již naplno zapojily do jarních bojů sezony 2016/2017. A rozhodně se bylo na co koukat. Posuďte sami!

MUŽI „A“

Divizní áčko bohužel na venkovním tripu nepotvrdilo dobrý vstup do jara. Po dvoubodovém zisku z Letohradu (1:0p) a skalpu silné Ostré (2:0) vyšlo v Kolíně a Chrastavě naprázdno nejen bodově, bohužel ale i střelecky. Po dvou shodných porážkách 0:2 se tak svěřenci trenéra Pavla Matějky pakovali zpět na osmou příčku. Alarmující je pohled do kolonky vstřelených branek v celé sezoně. Řadíme se zde na čtvrtou nejhorší příčku! Ač stále patříme do horní poloviny tabulky, ani celkové skóre nesvádí k žádnému sebevědomí. 

FK Kolín – TJ Dvůr Králové nad Labem A 2:0 (1:0)

Naši borci si to nejprve rozdali na hřišti Kolína v přímém souboji o pátou příčku, soupeři se ale po 90 minutách museli sklonit. Hosté do utkání dobře vstoupili a dvě nadějné šance Martina Kruliše volaly po gólu. Místo toho se ale jako první trefil navrátilec do kolínského dresu Štoček a v 65. minutě pojistil vítězství domácího celku, borec se jménem vhodným spíš pro jiný sport, Puk.

Fakta – branky: 23. Štoček, 65. Puk. Rozhodčí: Šimeček. ŽK: 1:4. Diváci: 150. 

FK Kolín: Ptáček - Čapek, Brunclík (83. Volavka), Šourek, O. Puk - Biško, Nešpor, Jindřich (61. M. Puk), Vácha (77. Bora) - Štoček (89. Novák), Seifert (71. Němeček),

TJ Dvůr Králové nad Labem: J. Vaníček – Picha (78. M. Otradovský), Rejl, Kruliš, Poděbradský – Vitebský (64. Tomeš), O. Vaníček, Hruška (46. Dvořák), Fejk (89. Mertlík) – O. Ujec, Janouch (64. Škoda).

Jaroslav Havrda, trenér FK Kolín: „Z naší strany to bylo utkání dvou poločasů. V prvním se nám moc nedařilo. V soubojích jsme byli pozdě a vázla nám přechodová fáze. Přesto jsme si vytvořili tři šance a jednu z nich proměnil Štoček. Ve druhé půli se náš výkon zlepšil. Trošku jsme změnili styl hry a to na soupeře platilo. Bohužel z mnoha příležitostí skóroval pouze Martin Puk. V dalších šancích jsme selhali, nebo nás vychytal brankář hostí. Dvůr Králové bych chtěl pochválit, jeho hra byla organizovaná, byl nepříjemný v soubojích, výborný v presinku. Byl to zatím nejlepší soupeř, s jakým jsme se utkali. Ale i tak bylo naše vítězství zasloužené."

Pavel Matějka, trenér TJ Dvůr Králové n. L.: „Do utkání jsme vstoupili dobře a je velká škoda, že se nám nepodařilo proměnit alespoň jednu ze dvou příležitostí Kruliše. Po zbytek zápasu jsme se nedokázali vyrovnat s agresivitou soupeře, která byla na hraně fair-play. Vítězství Kolína je ale zasloužené."

TJ Spartak Chrastava – TJ Dvůr Králové nad Labem 2:0 (1:0)

Duel na hřišti sympaticky působícího divizního nováčka přinesl podobný scénář. Tentokrát to ale byli naši fotbalisté, kdo se snažil tvořit hru. Domácí trpělivě vyčkávali, a jelikož byl Dvůr v zakončení bezzubý, udeřili střelecky jako první Severočeši. Ve 14. minutě si na rohový kop Štajnera naběhl (zbytečně vysoký) Čurgali a hlavou překonal Kubu Vaníčka. Po chvíli domácí naši šanci odvraceli z brankové čáry a hlavu Rejla stihl zmařit gólman Zoul, jenž si poradil i s tutovkou Fandy Fejka, který se po přihrávce Dvořáka zjevil zcela sám na malém vápně. Chvilku před pauzou převzal parádní přihrávku ještě na vlastní polovině znovu Fejk. Mohl upalovat sám na Zoula, zastavil jej však praporek asistenta Klupáka.

Po přestávce se Dvoráci dvakrát dožadovali pokutového kopu, ten se ale nekopal ani po zcela evidentní ruce Štajnera v šestnáctce. Místo vyrovnání přišel druhý gól soupeře a Beneš v 67. minutě určil konečný stav zápasu na 2:0.

Fakta – branky: 14. Čurgali, 67. Beneš. Rozhodčí: Plzák. ŽK: 2:4. Diváci: 195. 

TJ Spartak Chrastava: Zoul – P. Rozmajzl (88. J. Martínek), Čurgali, Melichar, Henzl - Suk, M. Rozmajzl, Štajner, Kouba (89. Kušnír) - Řezka (46. Sandr), Beneš.

TJ Dvůr Králové nad Labem: J. Vaníček – Picha (66. Vitebský), Rejl, Kruliš, Tomeš – Fejk (79. Vágner), O. Vaníček, Hruška (59. Janouch), Poděbradský – O. Ujec (85. M. Otradovský), Dvořák (76. Škoda).

Josef Petřík starší, trenér TJ Spartak Chrastava: „Hráli jsme opět se silným soupeřem, ale kluci předvedli bojovný výkon. Hostům jsme toho příliš nedovolili, naopak jsme o vítězství rozhodli svojí kvalitou ve hře dopředu.“

Pavel Matějka, trenér TJ Dvůr Králové n. L.: „Podruhé v řadě jsme se představili na hřišti soupeře, který nás znovu přetlačil důrazem. Trápí nás koncovka, opět jsme neproměnili tři nadějné šance, zatímco domácí lacino skórovali. Někteří jedinci v posledních duelech zaostávají za výkony, které by měli podávat.“

Sestříhaný videozáznam si můžete prohlédnout ZDE:

V dalším kole se naše divizní áčko po delší pauze představí na domácím stadionu. V neděli pod Hankovým domem přivítá tradičního rivala z Turnova. Hraje se od 16.30 a hráči věří, že je přijde podpořit co nejvyšší návštěva.

Program 19. kola (8. – 9. dubna)

Sobota 16.30: Vysoké Mýto – Ústí nad Orlicí, Živanice – Kratonohy, Letohrad – Kutná Hora, Ostrá – Náchod, Přední Kopanina - Čáslav. Neděle 16.30: Trutnov – Pardubice B, Dvůr Králové – Turnov, Kolín – Chrastava.

MUŽI „B“

Zajímavou událost přineslo druhé jarní kolo v krajské soutěži I. B třídy. Fotbalistům Dvora Králové B se před pikantním derby v Miletíně zranila brankářská opora Vladimír Matula. Hrající trenér Stanislav Ježek situaci vyřešil tak, že do branky postavil mladšího z bratrské dvojice Adama, jenž se mezi tyčemi objevil poprvé v životě. A tento tah se ukázal jako doslova geniální. Sedmnáctiletý Adam Matula totiž ve své premiéře vychytal nulu a díky trefě Viktora Markse hosté vyhráli 1:0. Stejné skóre stačilo také hráčům Rudníku, kteří doma porazili Jičín B.  

SK Miletín – TJ Dvůr Králové nad Labem B 0:1 (0:1)

K pikantnímu derby do Miletína naše rezerva cestovala týden po domácí porážce od Kobylic a po pravdě, body se moc nečekaly. Jenže svěřenci hrajícího trenéra Standy Ježka tentokrát předvedli mnohem lepší výkon a gólem Viktora Markse dokázali krásný miletínský areál vyplenit. Čistým kontem se mezi tyčemi prezentoval již zmiňovaný obránce Adam Matula.

Fakta – branka: 45. Marks. Rozhodčí: Jiříček. ŽK: 0:1. Diváci: 70.

SK Miletín: Richter - Nosek, T. Novotný, Machačka, Krušina – Bartoníček (46. Jukl), Krátký, Němeček (46. Lámr), Ročín – Kulina (46. Šotola), Kněžourek.

TJ Dvůr Králové nad Labem B: A. Matula – M. Hák, Ježek, Kasan (83. D. Bednář), Ruprich – Machek, D. Novák, Vágner, Petráček (86. Rejchrt) – Klazar, Marks.

Pavel Kraus, vedoucí mužstva SK Miletín: „Od první minuty byl soupeř lepší a zaslouženě zvítězil. Tentokrát to byl z naší strany výkon, který nás nemohl dovést k úspěchu.“

Stanislav Ježek, trenér TJ Dvůr Králové n. L. B: „V prvním poločase se nám dařilo, ale nevyužili jsme brankové příležitosti. Ve druhé půli se hra vyrovnala a i domácí měli šance k vyrovnání. Rozhodla tedy branka Viktora Markse do šatny ze 45. minut první půle.“

TJ Dvůr Králové nad Labem B – MFK Trutnov C 6:1 (3:1)

Také v okresním derby proti Trutnovu měli dvorští borci o motivaci postaráno. Na začátku duelu to ale tak nevypadalo. Do vedení šel po chytře provedené standardce soupeř. Pak si ale vzal slovo kanonýr Martin Otradovský, jenž během patnácti minut třemi góly dokonale otočil stav zápasu.

Stejný hráč se po pauze trefil ještě jednou, a jelikož jeho gól orámovali úspěchy Davida Vitebského a Roberta Vágnera, odvezl si Trutnov vskutku tenisový debakl.

Fakta – branky: 27., 40., 42. a 74. M. Otradovský, 71. Vitebský, 82. Vágner – 6. Ficner. Rozhodčí: Skřivánek. ŽK: 2:2. Diváci: 65.

TJ Dvůr Králové nad Labem B: J. Vaníček - Ruprich, D. Novák, Machek (71. M. Bednář), M. Hák (68. A. Matula) - Mertlík (63. D. Petráček), Vágner, Vitebský, Klazar – M. Otradovský, Marks (13. S. Ježek).

MFK Trutnov C: Tichý - Tůma (46. Handlíř), Šimočko (83.Karmáček), Kučera, O. Chráska – Štěpánek (71. Michl), Zákravský, R. Rada, Ficner – M. Kulda (65. Hrnčíř), Vomočil.

Stanislav Ježek, trenér TJ Dvůr Králové n. L. B: „Na velmi hrbolatém terénu jsme v úvodu zápasu zaváhali, ale potom střelecky disponovaný Martin Otradovský udal tón utkání, které nakonec skončilo naším zaslouženým vítězstvím.“

Marcel Kalhous, trenér MFK Trutnov C: „S posíleným týmem domácích jsme udrželi krok pouze půl hodiny. Soupeř derby vyhrál zaslouženě, ale výsledek je pro nás krutý. Přesto zaslouží naši hráči poděkování.“

STARŠÍ DOROST

FC Olympia Hradec Králové/RMSK Cidlina B – TJ Dvůr Králové nad Labem U19 9:0 (3:0)

Těžkou úlohu má v krajském přeboru dorostu velmi mladý tým Dvora. Od mnohdy kvalitativně lepších soupeřů inkasuje často gólové příděly, s vyrovnanými soky ale dokáže díky bojovným výkonům bodovat.

V Kuklenách šlo bohužel o první případ. Domácí tým na hřišti dominoval a po zásluze si připsal vysoké vítězství. Hlavně ve druhé půli padal za záda gólmana Štipáka jeden míč za druhým, potupnou desítku ale hosté nepřipustili.

Již tuto sobotu od 10.15 Dvoráci doma přivítají čtvrté Skřivany a tým se pokusí dát zapomenout na vysokou porážku z Hradce Králové. Přijďte kluky podpořit!

Fakta – branky: 2. a 37. Javůrek, 29. a 58. Tykva, 50. a 70. Bedan, 68. a 75. Páv, 87. Neradílek. Rozhodčí: Koza. Hráno bez karet. Diváci: 25.

FC Olympia Hradec Králové/RMSK Cidlina B: T. Javůrek - Lhoták (70. P. Dostál), Studýnka, Bedan, Mikunda (46. Čelakovský) - Pospíšil (46. Neradílek), J. Javůrek (70. Uiberlay), Peš (46. Obermajer), Havlíček - Jadrný (64. Páv), Tykva.

TJ Dvůr Králové nad Labem U19: Štipák – D. Petráček, Horák, Sojka, Pražák – Šenfeldr, D. Jákl (78. Jan Všetečka), Hanek, Rejchrt – Vejnar, Kukla.

Pavel Šimůnek, trenér TJ Dvůr Králové nad Labem U19: „Zasloužené vysoké vítězství domácích. Naše družstvo v ničem na domácí nestačilo.“

STARŠÍ ŽÁCI

Parta trenéra Martina Kazdy měla o prvním dubnovém víkendu volný los. V dalším kole naše žáky čeká bitva na hřišti Třebechovic, kam tým odcestuje v sobotu. Hraje se od 14 hodin.

MLADŠÍ ŽÁCI

A jsme u startu jarní části turnajových soutěží. Mladší žáci Dvora na podzim vyhráli svoji skupinu krajského přeboru a zajistili si účast v jarní finálové. Tu rozjeli parádně, když na hřišti Třebechovic rozstříleli silnou Jaroměř 7:1. Velká škoda, že tým kouče Libora Machače nepotvrdil body i proti domácímu celku, kterému podlehl těsně 2:3.

TJ Dvůr Králové nad Labem U13 – FK Jaroměř 7:1 (4:0)

Fakta – branky: 1., 4. a 34. Hampl, 4. Doležal, 12., 28. a 32. Kraus – 29. Kvapil. Rozhodčí: Pešava. Hráno bez karet. Diváci: 20.

TJ Dvůr Králové nad Labem U13 – SK Třebechovice 2:3 (0:1)

Fakta – branky: 25. Kraus z penalty, 31. Langpaul – 2. a 29. (obě z penalt) Moravec, 28. Štorek. Rozhodčí: Pešava. Diváci: 30.

Dvorští hráči turnaj odehráli v této sestavě: Lukáš Hynek – Zdeněk Hampl, Filip Pracný, Dominik Drtina, Tomáš Formánek, Lukáš Formánek, Filip Machač, Pavel Kraus, Ondřej Hynek, Jakub Langpaul, Adam Doležal, Jan Lukeš.


Už v sobotu čeká naše borce další finálový turnaj. Na hřišti Třebše Dvoráci od 13 hodin změří síly s domácím kolektivem, ve 14.00 se proti nim postaví Nové Město. Oba tito soupeři v prvním kole jako jediní získali šest bodů. Je tedy jasné, že střelce Pavla Krause a spol. čeká pořádně náročný test.

STARŠÍ PŘÍPRAVKA

O trochu méně úspěšní jsou v této sezoně hráči starší přípravky. Na podzim si vybojovali právo účasti v jarní skupině I o umístění a na úvod se svěřencům trenéra Libora Špačka vůbec nedařilo. Vše odstartoval rekordní debakl od domácího FK Chlumec nad Cidlinou/RMSK Cidlina. Následovaly dvě přijatelnější porážky s dalším společenstvími Trutnov/Žacléř a Javorka/Miletín.

TJ Dvůr Králové nad Labem U13 – FK Chlumec/RMSK Cidlina 0:22 (0:10)

TJ Dvůr Králové nad Labem U13 – Trutnov B/Žacléř 4:8 (3:6)

TJ Dvůr Králové nad Labem U13 – Javorka/Miletín 4:7 (2:2)

Dvorští hráči měli pro turnaj v Chlumci na soupisce tyt hráče: Josef Budinský, Jakub Dufek, Miroslav Herman, Jan Kryštof Hlaváček, Jakub Horáček, Václav Joska, Adam Just, Jakub Karban, Miroslav Kosinka, Tomáš Kosinka, Lukáš Mráček, Ivo Polan, Šimon Ryba, Jan Špaček, Jakub Štěrba, Adam Vojtěch.

Další turnaj odehrají dvorští borci na hřišti Lázní Bělohrad. Postupně se zde střetnou s TJ Tatran Hostinné (9.40), Nová Paka/Stará Paka (10.20) a Javorka/Miletín (12.20).


MLADŠÍ PŘÍPRAVKA

Naši nejmenší registrovaní fotbalisté už pod vedením kouče Michala Růžičky také trénují o 106, na první jarní turnaj si ale musejí počkat do soboty 15. dubna. K premiéře mrňousové vyrí na hřiště Lázní Bělohrad.

Fotbalový program dvorských mužstev na tento týden

Čtvrtek 6. dubna

STARŠÍ ŽÁCI: Rokytnice v O. h. – Dvůr Králové, začátek v 17.00, odjezd 14.45.

Sobota 8. dubna

STARŠÍ PŘÍPRAVKA: turnaj v Lázních Bělohrad, první utkání od 9.40, odjezd 7.45.

(9.40 Hostinné, 10.20 Nová Paka/Stará Paka, 12.20 Javorka/Miletín)

STARŠÍ DOROST: Dvůr Králové – Skřivany, od 9.30 na UMT Nová Paka, odjezd 8.00.

MLADŠÍ ŽÁCI: turnaj v Třebši, první utkání od 13.00, odjezd 11.15.

(13.00 Třebeš, 14.00 Nové Město nad Metují)

STARŠÍ ŽÁCI: Třebechovice – Dvůr Králové, začátek 14.00, odjezd 12.30.

MUŽI B: Nová Paka – Dvůr Králové B, začátek 16.30, odjezd 15.00

Neděle 9. dubna

MUŽI A: Dvůr Králové – Turnov, začátek 16.30 pod Hankovým domem

Související články
Královédvorští fotbalisté vyhráli po penaltovém rozstřelu nad Letohradem
I druhé jarní utkání královédvorských fotbalistů je vítězné!
O víkendu se dařilo i fotbalistům - zvítězili nad borci z Turnova 3:1 a to ještě neproměnili jednu penaltu! Podívejte se na góly i tu penaltu
Související odkazy
Stránky fotbalu
 
Vaše komentáře

Přečteno 821x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi