Vyhledej
Královédvorsko > Sport

Královédvorští sokolové si vedou v jarních závodech skvěle

Redakce / 16.05.2019, Dvůr Králové nad Labem, sokol.kralovedvorsko.cz
S příchodem jara byly zahájeny atletické soutěže, do kterých se zapojila také sokolská družstva. V letošním roce startují v krajských přeborech dvě dívčí a jedno chlapecké družstvo v přípravce, dívčí a chlapecké družstvo v mladším i starším žactvu a také družstvo dorostenců.

FOTOGALERIE - Jak si vedou sokolové v soutěžích



Po prvních kolech si nejlépe stojí družstva přípravek, ale také ostatní závodníci podávají dobré výkony. 

B. Síbrová vybojovala titul krajské přebornice ve skoku vysokém a M. Pavlík přidal stříbrnou medaili ve stejné disciplíně. Simon Rajsner ještě vybojoval stříbro ve vrhu koulí. 
Nejvýznamnější atletickou akcí byl tradiční závod Youth Athletics Sokol Grand Prix, který pořádá atletický oddíl Sokola Kolín. Tentokrát naše jednota vypravila početnou výpravu 17 závodníků z řad staršího žactva a dorostu. A naši zástupci slavili zisk sedmi medailí. Hned čtyři bronzové medaile nám přinesl skok vysoký, medaile vybojovali B. Síbrová, S. Erbenová, M. Pavlík a T. Mencl, J. Grus přidal bronz za skok daleký, M. Pavlík za oštěp a S. Rajsner stříbro za vrh koulí. Také ostatní závodníci dosáhli celé řady krásných výkonů, ze kterých jsme měli radost.

Již tradičně jsme obsadili hojně župní přebor v atletice, kde mezi 220 závodníky soutěžilo 62 královédvorských. Ti dokázali vybojovat tři zlaté, dvě stříbrné a šest bronzových medailí. Atletikou byla završena soutěž všestrannosti a byli vyhlášeni závodníci, kteří budou reprezentovat župu Podkrkonošskou na republikovém finále. Ze Sokola Dvůr Králové postoupili J. Dušek, M. Lukáš, J. Schreiber, J. Grus a O. Schreiber. Doufejme, že se jim nejdůležitější závod sezóny vydaří.

21 sokolských závodníků nastoupilo v barvách svých škol do krajského kola Odznaku všestrannosti v Hradci Králové. A byli to právě oni, jimž se podařilo pro Dvůr Králové vybojovat medailová umístění. Anežka Holanová (Sokol) a Josefina Šturmová (ZŠ Schulzovy sady) se staly krajskými přebornicemi a postoupily do republikového kola, druhá místa přidali Tereza Grusová (ZŠ Podharť), F. Šturm a Michal Lukáš (ZŠ Schulzovy sady) a bronz Matěj Holan (Sokol), M. Palan (ZŠ Schulzovy sady) a M. Kubíček (ZŠ Podharť). 

Nyní čekají sokoly další atletické soutěže, republikové finále sokolské všestrannosti a některé také Olympiáda dětí a mládeže, která se bude konat v Liberci a Jablonci nad Nisou. 
V gymnastickém družstvu nastoupí Jakub Grus, ve družstvu skokanů na trampolíně A. Svobodová, L. Hermanová, K. Jonová, A, Puhlovská, T. Kulveit, O. Schreiber aj. Kubíček a mezi plavci také Jaroslav Kortan. 
Všem olympionikům přejeme hodně úspěchů.

Pavlína Špatenková

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

 
Vaše komentáře

Přečteno 463x