Vyhledej
Královédvorsko > Sport > ostatní sporty

Sokolové závodili již po patnácté v desetiboji

Redakce / 11.11.2019, Dvůr Králové nad Labem, sokol.kralovedvorsko.cz
Již po patnácté se konal v královédvorské sokolovně přebor župy Podkrkonošské Jiráskovy v desetiboji. Celkem 160 závodníků ze sedmi sokolských jednot od 4 do dvaceti let změřilo své síly v rychlosti, síle i obratnosti.

FOTOGALERIE - Sokolové závodili již po patnácté v desetiboji

K vidění byly opravdu výborné výkony. Za zmínku stojí 21 shybů Venduly Šrůtkové (Police n. M.), 23 shybů Tondy Mosteckého (DK), 259 cm ve skoku z místa Filipa Luštince (Úpice), 224 cm Barbory Síbrové (DK), 107 skoků přes švihadlo za půl minuty předvedla Nikola Matějů (Náchod), člunkový běh na 10 m za 9,24 s předvedl Filip Luštinec, překážkovou dráhu za 9,24 s zdolala Anežka Holanová (DK).

Naši královédvorští závodníci vybojovali 10 titulů přeborníka župy (E. Hažvová, J. Seifrt, F. Šturm, A. Holanová, M. Kubíček, M. Lukáš, J. Šturmová, B. Síbrová, M. Fišerová a D. Hojný), šest stříbrných medailí (V. Šubr, A. Poloprudská, M. Holan, K. Kubíčková, E. Špatenková, M. Poličanský) a sedm bronzových medailí (O. Seifrt, A. Martínková, D. Voborník, J. Schreiber, T. Grusová, E. Šebková a O. Schreiber).

Všem závodníkům blahopřejeme k dosaženým výkonům a medailistům děkujeme za skvělou reprezentaci jednoty. 

Obrovské poděkování patří všem, kteří se dnes zapojili do organizace závodů a pomohli u jednotlivých disciplín jako měřiči a počtáři, dalším pomocníkům děkujeme za to, že po celý závod byli dětem skvělými vodiči. Mnoho dětí si právě na těchto závodech odbylo svůj závodnický křest. Věříme, že se s nimi budeme potkávat i na dalších závodech a že jim sportovní zápal vydrží co nejdéle, tak jako našim nejstarším závodníkům, kteří i když třeba nezávodili, přišli nám alespoň pomoci.

Kompletní výsledky NAJDETE ZDE

Pavlína Špatenková

Sokol Dvůr Králové n. L.

Video z akce:

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

Související články
Sokolové pořádali tradiční župní desetiboj - podívejte se na fotografie a výsledky
Hned šesti dětem ze Dvora Králové se podařilo kvalifikovat na dnešní a zítřejší republikové finále Odznaku všestrannosti Olympijských vítězů
Sokolové soutěžili v desetiboji
Vaše komentáře

Přečteno 1080x