Vyhledej
Královédvorsko > Sport > volejbal

Výsledky II. ligy volejbalu: Dvůr Králové - Choceň

Redakce / 17.10.2017, Dvůr Králové nad Labem
Již páteční trénink před sobotním utkáním ukazoval, že náš tým bude značně oslaben, ale stále jsme počítali s tím, že bude náš Uno. Bohužel ranní chaos na messengeru napověděl, že mongolský pastevec se zatoulal. Takže na náhru nastoupil Předseda, na středy Radla a Důša, na libero Víťa a na smeče Mrca a Jarda a na účko Sebastian. Doufali jsme, že alespoň na jeden set dorazí zatoulaný Uno na náhru.

FOTOGALERIE - Dvůr Králové – Choceň (volejbal II. liga)

1. zápas 

Začátek se nám moc nedařil, hodně chyb ze strany náhry předsedy a velká nejistota. Bojovali jsme dál, nechtějíc se smířit se špatným vývojem setu jsme dokázali točit na 16:15 v náš prospěch a dobrou obrannou dokonce na 20:17. Bohužel Důša prakticky bez bloku zaútočil do autu, Séba nápodobně a i další útok se nám nedařil, i když bylo docela dobře rozehráno. Od stavu 20:17 jsme uhráli jen jeden bod. Další set jsme samozřejmě nechali stejně, nebylo za koho střídat. Opět nám utekl začátek a celý set jsme dotahovali. Příjem se nám moc nedařil a na náhře se to nevylepšilo. Třetí set velmi podobný, hra nevyrovnaná a dělali se docela dlouhé šňůry. Útok Chocně byla založený na dvou smečařích a jednom střeďákovi. Jejich servisy byly jen plachty, bez nějaké taktiky. Po celý zápas jsme měli dojem, že s nahrávačem bychom je rozsekali. Možná i proto jsme dělali chyby na útoku i z docela dobrých rozeher a nesoustředili se. 
Co k tomu na závěr? Ostuda to nebyla a do šaten jsme odcházeli s vědomím, že i když Uno přijel jen na poslední tři balony, aby dohrál již prohraný zápas, budeme mít v příštím zápase náhru!
Výsledek: Dvůr Králové - Choceň 0:3 (-21,-20,-18)

2. zápas 

Druhý zápas se překvapivě na náhru nominoval Uno, na účko předseda, na smečích Jarda a Mrca, libero Vítek a bloky Dušan a Radla. Začali jsme v laufu, dobře na příjmu a vedli jsme 14:10. Všechno fungovalo jak má a dle výsledků z minulých zápasů se potvrzovalo, že máme naši nejsilnější sestavu. Potom přišlo několik chyb na příjmu a trochu mi to připomínalo první zápas. Za boha nešlo ztrátovat. Také Uno zřejmě nebyl občas v bdělém stavu, ale zdálo se, že je s námi. Stav 16:15 ještě pro nás. Dále už přidávali hlavně Choceňáci a vzhledem k mnoha našim chybám dokráčeli k vítězství i v tomto setu. Do druhého setu jsme šli bez změny a již jsme začali hrát to, co umíme. Uno se rozehrál a i ostatní přidali svůj střípek do skládačky. Velká pochvala pro Víťu v druhém zápase přijímal takřka bezchybně a vybral několik tvrdých útoků, kterými jsme se dostávali do dlouhých výměn, že jsme sotva dýchali, a které jsme však často vyhrávali. Tím jsme se především udrželi v třetím setu, který byl jednoznačně nejvyrovnanější a rozhodující. Poslední set byl již exhibiční a připomínal set s Hronovem. Dušan brutálně sehrál čtyřku někde od trojky, klobouk dolů před náhrou a výškou, ze které Důša skládá. Nelze zapomenout na Mrcu, který skládal jak v prvním, tak i v druhém zápase s brutální účinností. Velká posila a díky všem volejbalovým bohům za něj. Jarda opět rozjel svůj bombostroj na servisu a tajemník s předsedou přežili další ze zápasů v základní sestavě a jako Jardové Jágrů postrkovali svou hokejkou hráče k výkonu. 
Mno, ale občas taky pěkně zazvonili. Zajímavé bylo, že Choceň nedokázala v posledním 4. setu dát dva body v řadě a vždy po jednom bodu dokráčela k pouhým 13 bodům.
Výsledek: Dvůr Králové - Choceň 3:1 (-19, 18, 23, 13)


Související články
Do krajského přeboru II ve volejbalu se pro novou sezónu 2017/18 přihlásil i tým žen.
Volejbalový klub Dvůr Králové - víkendové zápasy s Chocní
Vaše komentáře

Přečteno 1010x
 
Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT