Vyhledej
Královédvorsko > Vzdělávání > kroužky mimoškolní

Zájmová činnost a kroužky pro školáky na Královédvorsku ve školním roce 2017/2018

Redakce / 4.09.2017, Královédvorsko
Přinášíme vám informace o době a místech zápisů/náborů do jednotlivých kroužků či sportovních oddílů ve Dvoře Králové a okolí, případně čas první schůzky. Seznam není kompletní - stále nám schází aktuální informace z některých oddílů či klubů - budeme je tedy postupně doplňovat. Pokud zde chybí právě váš kroužek, napište nám.

Součástí přehledu nejsou kroužky v rámci jednotlivých škol, které jednak nejsou přístupné široké veřejnosti a jednak je jich skutečně mnoho.

DDM Jednička

Seznam kroužků na rok 2017/2018 je k prohlédnutí zde v menu Kroužky. Tištěný katalog je součástí záříjového vydání Novin královédvorské radnice a bude opět první školní den distribuován po školách v regionu. Dále bude k dispozici v DDM Jednička. Novinkami je letos Animační kroužek, který povede syn Jiřího Beneše spolu s Filipem Pýchou. Seznam kroužků nově také doplnilo Cvičeníčko rodičů s batolaty.

Vyplněnou a podepsanou přihlášku na vybraný kroužek doručte do DDM Jednička do 30. září 2017. Poslat ji lze vyplněnou i on-line, ale podpis je i tak třeba. Odeslání naskenované vyplněné a podepsané přihlášky je také řešením. Všechny úvodní (zahajovací) schůzky kroužků proběhnou v DDM většinou na konci září nebo začátku října dle vybraného kroužku (datum této první schůzky je uveden u každého kroužku). Doba trvání zahajovacích schůzek bude u jednotlivých kroužků individuální a mohou na nich být přítomni i rodiče a sami se ptát na věci s kroužkem související. O případné změně datumu konání prvních schůzek budou zájemci včas informováni.

ZUŠ R. A. Dvorského Dvůr Králové nad Labem - zápisy přijatých dětí

Na ZUŠ se konaly před letními prázdninami „talentovky”. Přijaté děti se zapisují do rozvrhu individuálních předmětů na začátku školního roku - letos od 4. září do 8. září od 13:00 do 16:00 hod. (kromě pondělí - tam od 8:30 do 13 hod.). Výuka začíná v pondělí 11. září 2017. Více informací najdete na webu školy.


HUDEBNÍ

HEJBÁNEK - ROLNIČKA 

Logohrátky s rytmickými nástroji, lidová slovesnost a pohybové aktivity se zpěvem a říkadly.  Celkem 8 setkání volně na sebe navazujících za 320 Kč, jednotlivě za 45 Kč , a to vždy v pátek od 9:30 hod. počínaje 22. 9. 2017 v Městské knihovně Slavoj ve Dvoře Králové nad Labem. Určeno dětem ve věku 2-3 roky v doprovodu dospělé osoby. Kapacita je omezena na maximálně 10 dětí ve skupině. Přihláška a další informace u lektorky – Hany Smotlachové, Lázně Bělohrad 85, mobil: 605 059 361, nebo e-mail: hanasmotl@seznam.cz.


UMĚLECKÉ

Výtvarný kroužek v Hankově domě 

Úspěšný a nejen u dětí oblíbený výtvarný kroužek předškoláků v Hankově domě pod vedením Vandy Kotíkové má většinou na začátku školního roku již plno. Pokud jste zaváhali nebo přemýšlíte o umístění vašeho dítěte do tohoto kroužku v příštím roce či pololetí, ozvěte se Vandě Kotíkové telefonicky či osobně. Cena: 1800 Kč/rok, 900 Kč /pololetí.


TURISTICKÉ

Skauti - středisko Zvičina Dvůr Králové nad Labem

Ve skautské vile v Kotkově ulici se skauti scházejí každý všední den dle zvoleného oddílu. Na úterý 5. září 2017 je letos naplánována první schůzka oddílu vlčat, kam mohou zároveň přijít noví zájemci o skautování. První rojová schůzka se poté koná v pátek 8. září od 16.30 hod. Rozvrh schůzek jednotlivých oddílů najdete na webu.


JAZYKOVÉ

Angličtina pro děti od 4 do 7 let se nabízí v knihovně Slavoj. Více čtěte v článku o novinkách v knihovně Slavoj na letošní rok. Dále je ve Dvoře Králové a okolí široká nabídka jazykových kurzů založené na komerční bázi.


TANEČNÍ

Taneční skupina Angeles Dance Group

Ve dnech 4. a 6. září, vždy od 14 do 17 hod. probíhají zápisy do taneční skupiny Angeles Dance Group. Tréninky i zápisy probíhají v pingpongovém sále Sokola (budova pod Hankovým domem, za vstupními dveřmi hned vlevo). Nabírají se i děti předškolního věku. Nabízí se ještě Pole dance (tanec u tyče) a Rope skippining (skákání přes švihadlo) - bez rozdílu věku. Během zápisu proběhne i bazar klubových teplákovek a klubových triček.

Tréninky jsou dle věku a zvoleného oboru:
MINI 1 hod týdně 2500 Kč/rok po 13.00 – 14.00 st 13.00 – 14.00
BABY 3 hod týdně 3600 Kč/rok po 14.00 – 15.30 st 14.00 – 15.30
JUNIOR 3 hod týdně 3980 Kč/rok po 15.30 – 17.00 st 15.30 – 17.00

V ceně je taneční kostým, taneční licence, startovné na soutěže CDO, poplatek a známka SOKOL, pořízení rekvizit a pomůcek na soutěž. V případě, že se podaří získat stejný objem dotací z KHK a města hradí ADG i dopravu na soutěže. Rozhovor s vedoucími této taneční skupiny čtěte zde.

Taneční skupina Attitude

Nábor nejen do street dance skupiny se uskuteční v pátek 8. září od 16 do 18 hod. a pak dále každý pátek až do konce září v sále na Slovanech. Tanečníky se mohou stát děti již od 3 let! Taneční nabídka obsahuje soutěžní i nesoutěžní složky. V tělocvičně na Slovanech však probíhají například i lekce klasického tance, pole dance a další! Více informací na webu TS AttitudeRozhovor s vedoucí a zakladatelkou TS Atttitude čtěte zde.

Orientální tance - Khattya

Výuka orientálního tance pro děti pod vedením Katky Khattya Krupkové bude probíhat v prostorách ZUŠ ve Dvoře Králové každé pondělí od 17:15 do 18:15, a to od 11. září 2017. Pro každý kurz platí, že první lekce je pro nově příchozí zdarma, od 12 je doporučeno chodit s dospělými. Do kurzů lze přistoupit kdykoliv během školního roku. Aktuální informace najdete na webu Khattya.czRozhovor s trenérkou si můžete přečíst zde.


SPORTOVNÍ

Hokej - HC RODOS

Loni organizoval HC Rodos školu bruslení pro školy, školky i širokou veřejnost. Letos jsme ještě informace o této škole bruslení neobdrželi.

Self Defence Team MPDK

Škorpióni - soutěžní oddíl sebeobrany - začínají v pondělí 18. září a od tohoto dne se může na trénink přijít kdykoliv zájemce podívat. Do přípravky se mohou hlásit děti od 7 let. Tréninky probíhají v tělocvičně na Slovanech (1. patro vlevo - na konci chodby). V pondělí 18. září od 16:30 do 18:00 hod začínají děti pokročilé, ve středu 20. září 2017 od 16:00 do17:30 začátečníci. Dospělí ve středu 18:00-19:30 hod. Více info zde.

Vodní záchranáři (Tyršův plavecký klub)

Královédvorští vodní záchranáři jezdí již tradičně každou středu na tréninky do Trutnova a s sebou berou děti školního i předškolního věku. Dopravu si můžete zajistit sami nebo za příplatek 50 Kč vám je záchranáři odvezou a zase přivezou svým autobusem. Kurzovné činí 600 Kč. Termín první jízdy zjišťujeme, většinou se jezdí od října do začátku května.

Karatisté KARATE-DO

Každý rok na podzim se veřejnosti otevírá příležitost připojit se ke skupině královédvorských karatistů, kteří se věnují tréninku několikrát týdně. Děvčata i chlapci ve věku od 7 let, kteří se nebojí zkusit něco nového, jsou vítáni! Přijďte se v pátek 15. září podívat do tělocvičny v ulici Komenského, kde pravidelně v pondělí a pátek trénujeme (v po od 16:30 hod. a pá od 16:00 hod.). Více info zde.

TJ Sokol Dvůr Králové nad Labem

Královédvorský Sokol - všestrannost začíná již 4. září 2017, závodní oddíly trénovali již na konci prázdnin. Rozvrh prvních hodin jednotlivých oddílů najdete zde

TJ Dvůr Králové nad Labem

Pod tělovýchovnou jednotu patří více oddílů - altetika, fotbal, kuželky, kanoisitka, kulečník, kuželky, šachy atd. - jejich seznam a informace o činnosti včetně kontaktů najdete na webu

Barevný minivolejbal

Pro mládež vznikla pod volejbalovým oddílem VK Tambor Dvůr Králové nad Labem možnost hrát tzv. barevný minivolejbal v rámci školních kroužků (děti 6-12 let), ale také na hřišti ZŠ Strž. V letošním roce budou celkem 4 tréninkové skupiny barevný minivolejbal chlapců i dívek 7-10 let. Trénink začíná se školním rokem, a to jednou týdně čtvrtek 16-17:30, hala Strž, roční příspěvek 600 Kč, možnost účastnit se turnajů (2-4x ročně).
Starší žákyně, mladší žákyně a žáci 10-14 let, tréninky dvakrát týdně PO 17:30 - 19, ČT 16-17:30, hala Strž, roční příspěvek 1200 Kč, hráči a hráčky na soupisce 1500 Kč. Turnaje v období říjen až březen 1x měsíčně. Kadeti 14-16 let, tréninky dvakrát týdně PO 17:30 - 19, PÁ 16:30-18, hala Strž, roční příspěvek 1200 Kč, hráči a hráčky na soupisce 1500 Kč. Děti si mohou přijít trénink vyzkoušet, mladší děti po předchozí dohodě. Volejbal se můžete naučit v každém věku.

Házená

Úspěšným sportovním oddílem ve Dvoře Králové je házenkářský oddíl. Informace o jeho činnosti najdete zde

Cyklistika

Po celý školní rok 2016/2017 probíhala vždy v pondělí od 15 hod. cyklokroužek v parku Schulzovy sady. Na letošní rok se kroužek pro děti od 6 do 14 let opět chystá. První setkání je ihned v pondělí 4. září. 

Softball (Softball Club Dvůr Králové)

Jeden z nejúspěšnějších oddílů ve Dvoře Králové, jehož členové reprezentují i Českou republiku. Turnaje ve všech kategoriích se hrají po celé ČR (2. liga žákyň, EXL kadetek a EXL juniorek). Nábor je pouze pro kategorii dívek 7 -13 let, výjimečně i pro chlapce. Nábor (v rámci jakéhokoliv tréninku) a první půlrok je zdarma, dále členské příspěvky 1000 Kč/ jaro a léto. Tréninky začínají 12. 9. 2017 a probíhají vždy v areálu Hrubá luka - softbalové hřiště v ÚT a ČT 16.30 - 18.00 hod. Více informace podá trenér Alan Výborný: softbal@centrum.cz

Tenis

Na královédvorských tenisových kurtech na "Hrubasích" (za Kauflandem) se prohánějí v létě i v zimě děti od předškolního věku. Podzimní nábor do tenisové školičky proběhne ve čtvrtek 7. září od 16:00 do 18:00 hod. Více informací o královédvorském tenisovém klubu najdete na jejich webu. Pokud si však chcete s kamarádem jan pinknout, můžete si rezervovat kurt i v areálu "Tramvaj" v Podharti. 

Kateřina Sekyrková

Související články
V tenisovém areálu vznikla zastřešením stávajícího kurtu nová hala
Velikonoční halový turnaj našich softbalových nadějí
TS Attitude - nabídka nejen tanečních hodin pro děti
Taneční skupina TS ATTITUDE nabízí spoustu aktivit i dospělým
Kurzy břišních tanců pro děti ve Dvoře Králové
Plavání s královédvorskými záchranáři je opět každou středu v Trutnově
Stanovisko k článku - Sportovní hala ve Strži upadá, kdo za to může?
Den, kdy královédvorské školy začínají otevřeně mluvit s veřejností: čtvrtek 3. listopadu 2016, Špýchar městského muzea
Sportovní kroužek pro děti 1. stupně ZŠ ve Dvoře Králové
Nábor do taneční skupiny Attitude DKnL - pátek 8. září 2017 na Slovanech
Zvíře není věc - výstava prací v galerii TENGENENGE (22. 9. - 31. 10.)
Úvodní hodiny do jógy s Evou Malovanou probíhají tento týden
Kumburské dobrodružství (víkend s DDM Jednička - 20.-21. října 2017)
Děti z Královédvorska se jezdí v zimě učit plavat do okolních obcí. Přinášíme seznam kurzů pro kojence i závodníky
Neformální setkání bývalých žáků i učitelů ZUŠ R. A. Dvorského (4. listopadu 2017) ve Dvoře Králové n. L.
Týden otevřených dveří ZUŠ R. A. Dvorského ve Dvoře Králové n. L. (14.-18. května 2018)
Plavání v Trutnově začíná 3. října 2018
Vaše komentáře

Přečteno 994x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi